Gyakran ismétlődő kérdések

Az alábbiakban felsorolt kérdések nem mindig szó szerint így hangzottak el, például azért, mert több kérdést olvasztottunk össze egy válaszhoz.

Hogyan lehet ilyen alacsonyan tartani a Sanatopic árát?

Valóban, a többi hasonló minőségű testápoló a patikákban 3-5-ször annyiba kerül. Több tényező is hozzájárul a kedvező árhoz:

  1. Számos kozmetikai cikkben hangzatos, de felesleges alkotórészek vannak. A Sanatopic krém egyetlen felesleges alkotórészt sem tartalmaz
  2. Hazai gyártás, így a szállítási költség alacsony
  3. Nem készült saját csomagolóanyag, hanem a nagykereskedelemben készen kapható flakonokat használunk
  4. Reklámköltségvetésünk minimális.

Miért olyan fontos, hogy egy testápoló hosszú hatású legyen?

A szokásos bolti testápolók 4-6 órán át hatnak, vagyis 24 órás hatáshoz naponta 4-6-szor kellene alkalmazni őket. Ezt nagyon kevesen tudják megoldani, és enyhén száraz bőr esetén nincs is rá feltétlenül szükség. Azonban, ha valakinek valóban száraz a bőre, akkor döntő fontosságú lehet, hogy bőre hosszabb időre ne maradjon védelem nélkül. A hosszú hatású testápolókkal napi 1-2 alkalmazással ez megoldható.

Ha a bőr folyamatosan ilyen védelem alatt áll, akkor van esély arra, hogy kb. egy hónap alatt saját védekezőképessége (az úgynevezett bőr-barrier) is újra felépüljön.

Számos patikában jártam, és nem sikerült hozzájutnom a krémhez. Mit tegyek?

A nagykereskedőknél állandóan jelentős mennyiség van raktáron, így a patikáknak nem jelenthet gondot a beszerzés. Az alacsony reklám költségvetés miatt sajnos nem minden patika ismeri a Sanatopic termékcsaládot. A nagy nemzetközi cégek sok tízmillió forintot áldoznak arra, hogy termékeik gyorsan ismertté váljanak a patikusok és orvosok körében. Ha mi is ezt az utat járnánk, nem tudnánk ennyire alacsonyan tartani az árat. A jobb patikák ennek ellenére legkésőbb másnapra meg szokták hozatni a készítményt. Ha mégsem sikerülne, a lap alján lévő gombbal jelezzen vissza nekünk(„Üzenetet szeretnék küldeni”)

Alkalmas-e a Sanatopic kézkrémnek?

Igen, mind a két krém alkalmas. Hosszú hatásuknál fogva jobban védik a kezet a kiszáradástól, mint jónéhány „kézvédő krém”-ként forgalmazott kenőcs.

Nem lehetne tégelyes formában is forgalomba hozni a „pumpás” Sanatopic bőrpuhító krémet?

A kérdés a gyártóban is újra és újra felmerül. Az egyik ok, amiért egyelőre nem hozott forgalomba ilyen kiszerelést, hogy az újabb fajta kiszerelés növelné az egy flakonra eső költségeket, tehát végül is áremeléshez vezetne.

A másik – fontosabb – ok, hogy a Sanatopicot igen gyakran használják atópiás ekcémás csecsemők bőrének kezelésére. Az ekcémás bőrön akár ezerszer (!) annyi baktérium is lehet, mint a normál bőrön. Ha valaki (például a szülő) ezt a baktérium tömeget visszaviszi a bőrről tégelybe, a krém rövid idő alatt baktériumtenyészetté válhat, mert a benne lévő csekély mennyiségű tartósítószer az ilyen nagy tömegű baktériumot már nem képes megfékezni. Ennek látható jelen kezdetben nincs, csak az tűnhetne fel, hogy az ekcéma kiújul, vagy fertőzés jelentkezik a bőrön.
Később a krém egyszerűen megromlik.

A pumpás kiszerelésnél ez kizárt, ráadásul a szavatossági idő sem rövidül a flakon használatának megkezdésével. Az utóbbi hónapokban egyébként a gyártó lényegesen erősebb pumpát szerzett be – ennek (jelentős) többletköltségét nem hárította át a vevőkre.

Az egész problémának végül is az az oka, hogy a Sanatopic krém körülbelül KÉTSZER annyi szárazanyagot tartalmaz, mint a legtöbb hasonló készítmény. A pumpákat pedig ezekre a híg krémekre méretezik (sőt, elsősorban nem is krémekre, hanem például samponokra). Ez azt is jelenti, hogy ha a krémnek a fele benne maradna, akkor sem károsodna a vevő a többi krémhez képest. Ennél azonban egészen biztosan kevesebb marad benne.

Ha a pumpa mégis gondot jelent valakinek, az esetek nagy részében nyugodtan használhatja a tubusos „Sanatopic intenzív” krémet a pumpás flakonos testápoló helyett.