Tippek a korpa kezelésére

A jól ismert korpásodás egyéni hajlamon alapszik. A hajlamot nem lehet megszüntetni, de a fejbőr rendbentartására sokféle sampon kapható, melyek az esetek nagyobb részében hatásosak.

És ha nem elég hatásosak a samponok?

Erősebb korpásodás esetén a samponok nem mindig elég hatékonyak. Ráadásul a naponkénti hajmosás száríthatja a hajat és a fejbőrt.

A Sanatopic krém segít felpuhítani és leválasztani a hámpikkelyeket, megnyugtatja az irritált hajas fejbőrt és megelőzi a haj és a fejbőr kiszáradását.

A testápoló (Sanatopic bőrpuhító krém) ás az intenzív krém (a tubusos változat) egyaránt használható, erősebb korpa esetén az intenzív hatásosabb lehet a hámladék leválasztására.

Használat

3-4 órával a tervezett hajmosás előtt bő mennyiséggel bedörzsöljük a hajas fejbőrt. Ez közvetlenül hajmosás előtt megismételhető.

Önmagában nem gyógyítja a korpásodást, tehát a korpásodás elleni samponokra továbbra is szükség van. Jelenleg talán a leghatékonyabb anyag a korpásodás kezelésére a palaolaj.

Csak egy megjegyzés: A korpásodás elnevezése az orvosi zsargonban (seborrhoea, seborrhoea, szeborrea) valójában nem pontosan a korpát jelenti: eredetileg a fokozott faggyútermelésre utal (sebum: faggyú, rhoia – folyás)