Hol kaphatók a Sanatopic termékek?

Interneten:

Patikában

Tudnunk kell, hogy manapság a patikák egyre inkább csak a legszükségesebb gyógyszereket tartják (fájdalomcsillapítók, lázcsillapítók). Azok a termékek, amelyek nem számítanak gyógyszernek, általában akkor kerülnek ki a látható polcokra, ha a gyártó fizet a patikának.

Ezek alapján érthető, hogy csak a patikák egy részében tudják azonnal levenni a Sanatopic krémet vagy tusfürdőt a polcról. A többiben meg kell rendelni ezeket a készítményeket. Szerencsére a nagykereskedők órákon belül teljesítik a rendeléseket, általában kétszer is szállítanak egy nap.

Ha esetleg a patika nem ismeri a Sanatopicot, az alábbi dokumentumot letöltve segítheti a patikát abban, hogy gyorsan megrendelje a szükséges készítményt:

A nagykereskedők szerepe

A gyártó nagykereskedőknek szállít, a patikáknak ők továbbítják az árut. A legnagyobb nagykereskedők a Phoenix Pharma és a Hungaropharma. További jelentős forgalmazó a Béres Egészségtár. A nagykereskedők szinte hihetetlen feladatot visznek végbe: naponta közel 2000 patikába szállítanak, ráadásul úgy, hogy raktáraikban több tízezer féle termék van, amelyeket sokszáz gyártótól szereznek be. Mindez csak úgy végezhető el, hogy számítógépes rendszerek próbálják megjósolni nap mint nap, hogy mikor fogy el egy adott termék, hogy éppen időben pótolni lehessen, és még időben ki is lehessen szállítani a legkisebb patikának is.

A szállítási útvonal tehát:

Gyártó nagykereskedők (Phoenix Pharma, Hungaropharma, Béres) patikák.

A Sanatopic ára

A Sanatopic termékeket a patikák annyiért adják, amennyiért jónak látják. Ebbe sem a nagykereskedőknek, sem a gyártónak nincs beleszólása. A gyártó is csak úgy tud tájékozódni, ha a környező patikákat meglátogatja.