Miért fontos?

Az Interneten rengeteg téves – vagy éppen szándékosan félrevezető – információ kering a kozmetikai szerek összetevőriről. Ez érthető: sokszor kisebb-nagyobb cégek azzal tudnak borsot törni versenytársaik orra alá, hogy valamely fontos összetevőjüket kikiáltják mérgezőnek. Természetesen olyat, amelyet az ő kozmetikumuk történetesen nem tartalmaz. Igyekeztünk itt a legfontosabb információkat röviden leírni.

A Sanatopic krémek összetétele

Sanatopic Bőrápolók

Víz

A Sanatopic szűrt, ellenőrzött tisztaságú vízből készül. Fontos alkotórész: a bőr vízzel történő telítése már önmagában is bőrnyugtató hatású.

Cetearil Alkohol

Cetil és sztearil alkohol keveréke. Viasz-szerű anyag – neve ellenére egyáltalán nem emlékeztet a köznapi életben használt alkoholra. A bőrt finoman bevonja, selymes tapintatot kölcsönöz neki és gátolja a bőr kiszáradását.

Urea

Más néven karbamid. Az egészséges bőr hámja nagy mennyiségben tartalmazza. Az egyik legfontosabb anyag, mely a vizet a bőrben tartja. Száraz, ekcémás bőrben jóval kevesebb található, mint az egészséges bőrben – ez az egyik oka annak, hogy az ekcémás bőr könnyen kiszárad.

A Sanatopic tehát a bőr saját természetes folyamatait utánozza a víz megkötésére. Bővebben

Sztearinsav (oktadekánsav)

Sűrűbbé és homogénebbé teszi a krémet. Az ekcémás bőrre kedvező hatású. Egy olyan zsírsav láncot tartalmaz, mely egyébként az ekcémás bőrben hiány van.

Paraffin

Segít a nedvességet a bőrben tartani. Az összes ismert hasonló hatású alapanyag közül talán a legbiztonságosabb

Glicerin

Kitűnő vízmegkötő anyag. Ha túl sok van egy krémben, éppen ellenkező hatást válthat ki, különösen, ha amúgy is száraz a levegő. A Sanatopic krém éppen optimális mértékben tartalmazza.

Lanolin/Lanalkol

A lanolin és származékai egyrészt rendkívüli mennyiségű vizet tudnak megkötni, másrészt a bőrre sokféle kedvező hatásuk van (például bizonyítottan gyorsítják a sebgyógyulást). A lanolin készítmények időnként allergiát okozhatnak, a Sanatopicban azonban egy hipoallergén lanolin-származékot használunk. Bővebben

Triethanolamin

Emulzifikáló anyag

Benzil alkohol

Tartósítószer, melyet minimális mennyiségben alkalmazunk.

Dehidro-ecetsav

Baktérium- és penészgátló szer
A benzil-alkohol és a dehidro-ecetsav ECOCERT minősítéssel rendelkezik (az ECOCERT biominősítő cég, mely többek között igazolja, hogy a szerek megfelelnek a szigorú környezetvédelmi előírásoknak is)

Miért nincsenek illatanyagok?

Sanatopic prémium arckrém

Aqua, Paraffinum Liquidum, Cetearyl Alcholo, Glycerin, Stearic Acid, Urea, Simmondsia Chinesis (Jojoba) Seed Oil, Argania Spinosa Seed Oil, Lanolin, Benzyl Alcohol, Butyrospermum, Parkil Butter, Sodium Hydroxide, Cassia Angustifolia Seed Polysaccharide, Hydroxyethylcellulose, Phenoxyethanol, Phospholipids, Sphingolipids, Dehydroacetic Acid

Sanatopic folyékony szappan

Aqua, Sodium Laureth Sulphate, Cocamidopropyl Betaine-amide MEA Chloride, Glycerine, Cocamide DEA, Sodium Chloride, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Panthenol, Propylene Glycol, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Azulene