Miért fontos?

Az Interneten rengeteg téves – vagy éppen szándékosan félrevezető – információ kering a kozmetikai szerek összetevőriről. Ez érthető: sokszor kisebb-nagyobb cégek azzal tudnak borsot törni versenytársaik orra alá, hogy valamely fontos összetevőjüket kikiáltják mérgezőnek. Természetesen olyat, amelyet az ő kozmetikumuk történetesen nem tartalmaz. Igyekeztünk itt a legfontosabb információkat röviden leírni.

A Sanatopic krémek összetétele

Víz

A Sanatopic szűrt, ellenőrzött tisztaságú vízből készül. Fontos alkotórész: a bőr vízzel történő telítése már önmagában is bőrnyugtató hatású.

Cetearil Alkohol

Cetil és sztearil alkohol keveréke. Viasz-szerű anyag – neve ellenére egyáltalán nem emlékeztet a köznapi életben használt alkoholra. A bőrt finoman bevonja, selymes tapintatot kölcsönöz neki és gátolja a bőr kiszáradását.

Urea

Más néven karbamid. Az egészséges bőr hámja nagy mennyiségben tartalmazza. Az egyik legfontosabb anyag, mely a vizet a bőrben tartja. Száraz, ekcémás bőrben jóval kevesebb található, mint az egészséges bőrben – ez az egyik oka annak, hogy az ekcémás bőr könnyen kiszárad.

A Sanatopic tehát a bőr saját természetes folyamatait utánozza a víz megkötésére.

Sztearinsav (oktadekánsav)

Sűrűbbé és homogénebbé teszi a krémet. Az ekcémás bőrre kedvező hatású. Egy olyan zsírsav láncot tartalmaz, mely egyébként az ekcémás bőrben hiány van.

Paraffin

Segít a nedvességet a bőrben tartani. Az összes ismert hasonló hatású alapanyag közül talán a legbiztonságosabb

Glicerin

Kitűnő vízmegkötő anyag. Ha túl sok van egy krémben, éppen ellenkező hatást válthat ki, különösen, ha amúgy is száraz a levegő. A Sanatopic krém éppen optimális mértékben tartalmazza.

Lanalkol

A lanolin és származékai egyrészt rendkívüli mennyiségű vizet tudnak megkötni, másrészt a bőrre sokféle kedvező hatásuk van (például bizonyítottan gyorsítják a sebgyógyulást). A lanolin készítmények időnként allergiát okozhatnak, a Sanatopicban azonban egy hipoallergén lanolin-származékot használunk. Bővebb információ a lanolinról és lanalkolról…

Triethanolamin

Emulzifikáló anyag

Benzil alkohol

Tartósítószer, melyet minimális mennyiségben alkalmazunk.

Dehidro-ecetsav

Baktérium- és penészgátló szer
A benzil-alkohol és a dehidro-ecetsav ECOCERT minősítéssel rendelkezik (az ECOCERT biominősítő cég, mely többek között igazolja, hogy a szerek megfelelnek a szigorú környezetvédelmi előírásoknak is)